Hagymával és fekete olajbogyóval sült édesburgonya

Nagyon sokáig nem próbáltuk ki az édesburgonyát, nem kertelek, leginkább az ára miatt. A múltkor azonban találtam féláron, így arra gondoltam, most vagy soha. 
Olyan receptet kerestem, ahol a leginkább érvényesülhet az íze, ezért esett erre a tepsis változatra a választásom, amire Rita konyhájában bukkantam.

Hagymával és fekete olajbogyóval sült édesburgonya

2 db édesburgonya
2 db lilahagyma
6 db fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
olívaolaj
ízlés szerint fekete olajbogyó
néhány ág friss kakukkfű

Az édeskrumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a lilahagymát  nagyobb darabokra vágjuk. Olívaolajjal kikent tepsiba tesszük a zöldségeket, közé keverjük a félbevágott fokhagyma gerezdeket, sz olajbogyókat, megszórjuk sóval, borssal, a kakukkfű levelekkel. 
Fólia alatt,  20-25 percig pároljuk 200 fokos sütőben, majd süssük fólia nélkül további 20 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése