Új-zélandi spenót grillezett csirkemellel

Apósom nagy kertész, általa rengeteg új növénnyel ismerkedünk meg, tegnap éppen egy nagy szatyor az új-zélandi spenótot kaptunk.
Nagyon hasonlít a sima spenóthoz, csak a levelei sokkal húsosabbak, zamatosabbak. Tetszett, hogy ennyire friss és üde önmagában, ezért nem is bonyolítottam túl, csak nyersen, egy könnyű, grillezett csirkemellel tálaltam, amihez egy tejfölös-citromos mártást készítettem.
Természetesen az új-zélandi spenót helyett használható sima spenót, rukkola vagy sóska.

Új-zélandi spenót grillezett csirkemellel

4 szelet csirkemell
2-3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 kávéskanál pirospaprika
olaj

1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
4 evőkanál tejföl
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt szerecsendió
ízlés szerint só


2 nagy marék új-zélandi spenót


A spenótot alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük.

A csirkemelleket megkenjük zúzott fokhagymával és borssal, majd felforrósított, olívaolajjal megkent grillserpenyőbe helyezzük a hússzeleteket.  3-4 perc után fordítsuk meg a husikat és sózzuk, illetve szórjuk meg pirospaprikával. Süssük további 2-3 percen át.

A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. Állandó keverés mellett apránként hozzáadjuk a tejfölt. Levesszük a tűzről ízesítjük sóval, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, a citrom levével és reszelt héjával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése