Balzsamos spagetti bazsalikomos répával

Roppant gyorsan elkészül és igazi vitaminbombát ajánlok a sajt helyett.

Balzsamos spagetti bazsalikomos répával

spagetti
2 fej vöröshagyma
1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
3-4 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál barnacukor
olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
3-4 db sárgarépa
friss bazsalikom levél

A spagettit lobogó, sós vízben  a kívánt keménységűre főzzük.

A hagymákat apró kockákra vágjuk,  olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a barnacukrot, pár percig közepes lángon percig karamellizáljuk, majd beleöntjük a balzsamecetet és hagyjuk besűrűsödni. Hozzákeverjük a paradicsomkonzervet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, beforraljuk.

A szószt és tésztát alaposan összekeverjük.

A sárgarépát lereszeljük,  hozzákeverjük a az apróra vágott bazsalikomleveleket  és rászórjuk a tésztára.

1 megjegyzés:

  1. Húúúú, ez irtó klasszul hangzik, hazafelé kell vennem friss bazsalikomot... :)

    VálaszTörlés