Karibi bab és quinoa

Amióta először ettünk quinoa-t, azóta gyűjtögetem a különböző recepteket hozzá. Ez már az első pillanatban magával ragadott az íz és színvilágával.
A quinoa-t helyettesíthetjük rizzsel vagy kölessel.

Karibi bab és quinoa 

1 db felkockázott zöld pritaminpaprika
1 db felkockázott piros pritaminpaprika
1 db felkockázott sárga pritaminpaprika
1 db felkockázott nagy lilahagyma
6 gerezd felszeletelt fokhagyma
1 1/2 csésze leöblített quinoa
2 csésze zöldségleves
400 g-os konzerv lecsöpögtett bab
1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
1/2 csésze zöld olívaogyó
1/2 csésze kapribogyó
1 evőkanál (friss) bazsalikom
1 evőkanál (friss) oreganó
1/2 teáskanál őrölt chili
1/2 teáskanál Erős Pista
Ízlés szerint só, bors
ízlés szerint lime

Forrósítsunk fel egy nagyobb serpenyőt, wokot. Tegyük bele a felkockázott paprikákat, lilahagymát és a felszeletelt fokhagymát, kicsit pirítsuk meg a zöldségeket. Adjuk hozzá a quinoát és kevergetve pirítsuk 3-4 percen át.
Öntsük fel a zöldséglével, adjuk hozzá a hámozott, darabolt paradicsomot, fűszerezzük az Erős Pistával, őrölt chilivel, ízlés szerint sóval, borssal.
Lassú tűzön főzzük 15 percen át, ezután tegyük bele a babot, az olívabogyót és kapribogyó, ha szárított fűszernövényeket használunk, akkor azt is adjuk hozzá. 5 percen át közepes lángon főzzük.
Ha friis fűszernövényeket használunk, akkor most a főzési idő leteltével keverjük az ételbe.

Tálaláskor kínáljunk mellé lime-ot, hogy kedvünk szerint tovább ízesíthessük.  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése