Csípős tészta pirított édesköménnyel

A pirított édeskömény miatt, egy picikét csalós a recept, de akkor is finom, ha nyersen esszük mellé. Csak ne felejtsük el, hogy nyersen megmarad az édeskömény jellegzetes íze!

Csípős tészta pirított édesköménnyel

főtt tészta
80 g sűrített paradicsom
1 teáskanál Erős Pista
1 evőkanál barnacukor
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű

1 db édeskömény vékonyan felszeletelve
olívaolaj

 A sűrített paradicsomban elkeverjük 1-2 dl vízzel, ízesítjük a Erős Pistával, sóval, borssal, barnacukorral, zúzott fokhagymával. Összeforraljuk, elzárjuk a tüzet alatta és belekeverjük a friss kakukkfűleveleket.
Összeforgatjuk a tésztával.

Az édesköményt megpirítjuk az olívaolajon és a tésztára halmozva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése