Grillezett csirkemell kakukkfüves mártással

Ez azért jó, mert idénytől független, ha nincs is kéznél friss kakukkfű, akkor szárítottal is elkészíthetjük. A csirkemell meg ugyebár mindig aktuális.
Aztán az sem elhanyagolható érv, hogy röpke 10 perc alatt kész.

Grillezett csirkemell kakukkfüves mártással
500 g csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint fokhagyma
olívaolaj

4 nagyobb ág friss kakukkfű levélkéi vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű
2 dl főzőtejszín
olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint színes bors

A csirkemelleket alaposan bekenjük zúzott fokhagymával és borssal, majd felforrósított, olívaolajjal megkent grillserpenyőbe helyezzük a hússzeleteket.  3-4 perc után fordítsuk meg a husikat és sózzuk, illetve szórjuk meg pirospaprikával. Süssük további 2-3 percen át.

Olívaolajat langyosítunk, beleszórjuk a kakukkfüvet és lassú tűzön  kb. 30 másodpercig együtt melegítjük tovább. Felöntjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal. Forraljuk fel, zárjuk el a lángot, hagyjuk pár percet sűrűsödni és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése