Grillezett tőkehal fetás-spenót mártással

Nagyon kevés halat eszünk, amin mostanában próbálunk változtatni. Nem is igazán értek a halakhoz, így ez nekem jó kis tanuló időszak lesz.
Még pár éve Krakkóban ettünk fetás-spenótos mártással halat, az egyszerűség kedvéért tőkehallal párosítottam és remekül passzoltak egymáshoz.

Grillezett tőkehal fetás-spenót mártással

4 szelet tőkehalfilé
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
200 g feta vagy fetajellegű sajt
150 g spenótpüré
1 dl tej
2 gerezdfokhagyma
olívaolaj

+ friss citrom a tálaláskor

A tőkehalat sózzuk-borsozzuk és bőrével lefelé helyezzük az olajjal kikent forró grillserpenyőbe. 3 perc után fordítsuk meg, 1 percig grillezzük a másik oldalát.

A tejbe morzsoljuk a sajtot és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk, adjuk hozzá a spenótot, ízesítsük zúzott fokhagymával, ha kell sózzuk is. Forrás után kész is van. (Ha darabos maradna vagy időhiánnyal küzködünk, akkor turmixgéppel turmixoljuk krémesre.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése