Kókusztejes rizskoch

... vagy minek is nevezzem, mondjuk lehetne sült kókusztejberizs...
Úgy esett, hogy maradt egy fél konzerv kókusztej, amit mindenképpen el kellett már használni. Gondolkodtam mi legyen és arra jutottam megpróbálom megsütni a jól bevált rizspudingot, hogy keményítő napos legyen (igen, néha még gondolok a blogra) tojás helyett őrölt lenmagot használtam. Tojást helyettesítő dolgok itt.
A kókusztejet tetszőlegesen kicserélhetjük bármilyen növényi tejre.

Kókusztejes rizskoch (4 szuflé formányi)

1 csésze rizs
2 csésze víz
125 ml kókusztej
ízlés szerint szőlő-/gyümölcscukor, méz
1 db narancs reszelt héja
1 marék mazsola
3 evőkanál őrölt lenmag

margarin és kukoricadara a formák kenéséhez és szórásához
méz+fahéj a tálaláshoz

A rizst feltesszük főni a vízzel, ha elforrt róla a víz, hozzáadjuk a szőlő-/gyümölcscukrot/mézet, a narancs reszelt héját és a kókusztejet.
Néhány percig forraljuk, lehúzzuk a tűzről, majd hozzákeverjük a mazsolát és az őrölt lenmagot.
Margarinnal kikent és kukoricadarával meghintet formákba kanalazzuk, végül 180 fokom át, addig sütjük, míg a teteje barnulni kezd (15-20 perc).
Tálakra borítjuk a rizst és azonnal tálaljuk, fahéjt és mézet kínálunk hozzá.

UPDATE:

Találtam egy ilyent: köleskoch. Ezt muszáj lesz elkészíteni.

3 megjegyzés:

  1. Ezt fogom ma elkészíteni! Nagyon vágyom valami édességre... Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom volt, nem lett olyan habos-magos, mint a sima rizskoch, mégis könnyű volt. Azt hiszem, máskor is el fogom készíteni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy elnyerte a tetszésed! :) Igen, nem az a magas, habos pillekönnyű rizskoch, talán ez a képen is látszik, de finom. Egyébként Ati, aki nem nagy rajongója a sima rizsfelfújtnak, ebből repetázott is, így nálunk lehet, hogy leváltja a hagyományost. :)

      Törlés