Mézes-fahéjas madeleine

Karácsonyra kaptam egy szilikon madeleine sütőformát, már régi vágyam volt. :)
Többször sütöttem már ilyen-olyan ízben, mindig Stahl Judit gyors édességek című könyvében lévő madeleine-t használom kiinduló alapként. (60. oldal)
Jöjjön egy egészséges változat mézzel és zabpehelyliszttel.

Mézes-fahéjas madeleine (9db-hoz)

50 g olvasztott vaj
1 db tojás
30 g méz
10 g barnacukor
1 kávéskanál fahéj
1 csipet só
1 narancs reszelt héja
50 g zabpehelyliszt

A mézet a cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a fahéjat, a narancs reszelt héját, a sót, végül belekeverjük a zabpehelylisztet.
Töltsük meg a formákat, majd tegyük a hűtőbe 10 percre, ezalatt melegítsük be a sütőt 170 fokra. A hűtőben pihentetett tésztát 10-13 perc alatt süssük meg.
Langyosan a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése