Rukkolás tészta

Nem tudom, ki hogy van vele, de így a tél kellős közepén már borzasztóan vágyom a friss zöld ételek után. Egy ilyen napon született a rukkolás tészta, míg fő a tészta, addig elkészül a mártás, sőt igazából
még várni is kell a tésztára...

Rukkolás tészta

főtt tészta

100 g rukkola
1 db citrom leve és reszelt héja
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
~ 0,5-1 dl tészta főzőlé

Az alaposan megmosott és lecsöpögtetett rukkolát olívaolajon 1-2  perc alatt megpároljuk. Ízesítjük reszelt fokhagymával, sóval, borssal, a citrom reszelt héjával és a citromlével. Turmixoljuk le a tészta főzőlével, végül forgassuk össze a tésztával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése