Tökös mákos

Kicsi édeskés finomság, 2-3 darabbal jól is lehet lakni. Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy az olaj a serpenyőben tényleg forró legyen, különben szétesik és megfordítani sem lehet.
Készült sütőben és serpenyőben is, mi az utóbbi mellett tettük le a voksunk.

Tökös mákos

300 g sütőtök
1 csésze darált mák
ízlés szerint méz
egy csipetnyi só
3 evőkanál őrölt lenmag 
2 evőkanál étkezési keményítő
olaj

A magját kikaparjuk, a tököt letakarjuk fóliával és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Ezután kikaparjuk a húsát, összekeverjük  a mákkal, sóval, az őrölt lenmaggal, az étkezési keményítővel és ha a tök nem elég édes, akkor adjunk hozzá egy kevés mézet is. 5-6 percet állni hagyjuk.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, kézzel kis pogácsákat formázunk és mindkét oldalát megsütjük. Kb. 1-1 perc oldalanként.

A sütőben sülthöz előmelegítjük a 200 fokra a sütőt. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kis pogácsákat és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése