Egészségesebb pizza

Néhány éve esküdni mertem, erre a pizzatésztára, de aztán néhány hónapja találtam egy receptet A fakanál 2005./10. számában. Kissé továbbfejlesztve, a finomlisztet zabpehelylisztre cserélve és 1 csésze tejre cserélve a vizet, nagyon jó kis alapot kapunk.
Tudom, tej, de a tortákban a krém sem éppen szénhidrát napi... és még mindig visszacserélhető vízre vagy növényi tejre. (Kép később)

Egészségesebb pizza (1db 26-cm)

1,5 csésze zabpehelyliszt
1/2 tasak instant élesztő
1 teáskanál cukor
2 evőkanál olívaolaj
1 csésze tej+ fél deci víz, ha nagyon sokat venne fel a tészta
1 kávéskanál só
+olívaolaj a kenéshez

A langyos tejben keverjük el a cukrot és szórjuk bele az élesztő, hagyjuk felhólyagosodni.
A lisztben keverjük el a sót, adjuk hozzá az élesztős tejet, az olívaolajt, majd addig dagasszuk, amíg az edény falától és a kezünktől is elválik.
Meleg helyen legalább egy órán át hagyjuk kelni.

Kenjük meg olívaolajjal egy tepsit vagy tortaforma alját. Nyújtsuk ki tetszőlegesen a pizzatésztánkat és helyezzük a tepsire. Jót tesz a pizzának, ha pihen a tepsin is, sütés előtt kb. 5-10 percet.
Gyújtsuk be a sütőt 200 fokra, és amíg előmelegszik, addig pakoljuk meg feltéttel a tésztát.
Kb. 15-20 perc alatt készre sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése