Egyben sült tarja

Szeretjük a tarját, mert sokoldalúan felhasználható, lehet grillezni, göngyölni, tölteni, pakolni és egyben sütni rengeteg finomsággal.

Egyben sült tarja

1 kg tarja
2 szál szárzeller
2 db paradicsom
500 g gomba
3 db vöröshagyma
2 fej (!!!) fokhagyma

bors
1 evőkanál zsír
olaj


A tarja alaposan megkenjük sóval-borssal, majd minden oldalát alaposan lepirítjuk.

Egy tepsi aljára kanalazzuk a zsírt, a tarja alatti olajat, rápakoljuk a szárzellert, a félbevágott paradicsomokat, a felszeletelt hagymákat, a fokhagymagerezdeket és a gombát, középre helyezzük a húst, végül alufóliával lefedjük és 150 fokon 2 órán át sütjük.
 (Hústűvel ellenőrizzük, hogy kellően átsült-e.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése