Kardamomos, gyömbéres sárgarépa krémleves

Finom, tartalmas leves, ráadásul szezon független. A kardamom és a friss gyömbér felélénkít és melenget, pont ez kell ma.

Kardamomos, gyömbéres sárgarépa krémleves

250 g sárgarépa
1 fej vöröshagyma
~ 4 cm-es gyömbérdarab
ízlés szerint kardamom
ízlés szerint só vagy 1 db leveskocka
olaj

A vöröshagymát apróra kockázzuk, megfuttatjuk az olajon és hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott sárgarépákat. Néhány percig pároljuk, majd öntsük fel kb. 1,5 l vízzel. Ízesítjük sóval vagy leveskockával. Ha répa megpuhult, tegyük át a turmixgépbe, adjuk hozzá a reszelt gyömbért, kardamomt és attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrű levest, öntsünk hozzá a répafőzőléből. Krémesre turmixoljuk és ha kell ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése