Szárított paradicsommal és olívabogyóval töltött csirkemell

Nem rég fedeztem fel a Lidl-ben, egész barátságos áron, a Baresa szárított paradicsomot. Finom, fűszeres napraforgó olajban, néhány szem kapribogyó társaságában zárták üvegbe a szárított paradicsomot. Tésztához, friss ropogós bagetthez vagy akár tölteléknek is ideális, és érdemes az olaját is felhasználni.

 Szárított paradicsommal és olívabogyóval töltött csirkemell

4 db csirkemell
6 db olajban eltett szárított paradicsom
6 db olívabogyó
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
mozzarella
olívaolaj

A csirkemelleket megkenjük zúzott fokhagymával, sózzuk-borsozzuk.
Lecsöpögtetjük a paradicsomot, az olajat félretesszük.
A szárított paradicsomot és az olívabogyót apróra vágjuk, összekeverjük. A csirkemelleket megtöltjük, felgöngyöljük, fogpiszkálóval/hústűvel megtűzzük.
Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat a paradicsomról lecsöpögött olajjal, majd lepirítjuk benne a husikat.
Ezután fél deci vizet adunk hozzá, lefedjük és 30 percig pároljuk. (Félidőben megfordítottam őket.)
A félóra leteltével levesszük a fedőt, kivesszük a göngyölegeket és eltávolítjuk belőlük a fogpiszkálókat/hústűket.
Mindegyik tetejére mozzarellát teszünk, majd visszarakjuk a forró serpenyőbe, hogy ráolvasszuk a sajtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése