Vöröslencse krémleves

Az alaprecept a Good Food 2012./8. számból (21. oldal) van,  a főzések során kissé leegyszerűsítettem, hol időhiány, hol alapanyaghiány miatt. Ez a puritán változat nagy kedvenc lett, szinte hetente az asztalra kerül. Nagyon ízletes és tartalmas leves.
A vöröslencséről:"A Földközi-tenger vidékén őshonos vöröses színű lencseféle. Nagy mennyiségű szénhidrátot és fehérjét tartalmaz, ezért a vegetáriánus konyha egyik alapvető élelmiszere, az indiai konyha is nagyon kedveli. Magas a kálium-, foszfor és vastartalma, valamint sok B-vitamint is tartalmaz." Forrás: NoSalty

Vöröslencse krémleves

~80 g vöröslencse
1 fej apróra kockázott vöröshagyma
2 teáskanál kurkuma
1 l zöldség alaplé (1 db leveskocka+víz)
ízlés szerint frissen őrölt chilipehely
olívaolajon

Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a kurkumát, a vöröslencsét, alaposan összeforgatjuk, majd felöntjük a zöldség alaplével. Közepes lángon, fedő alatt 20 percig főzzük. Leturmixoljuk, ízesítjük a chilipehellyel, ha kell sózzuk, esetleg borsozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése