Fehérje napi hamis piskóta pudinggal

A banános mákpiskóta után szabadon, elkészítettem ismét egy liszt és cukormentes piskótát. Ezúttal az alapját a mák helyett a kókuszreszelék és az őrült mandula adta, a banánt almára cseréltem.
Nem tipikus piskóta, de szerintünk finom volt, pláne a kétféle házi pudinggal.

Fehérje napi hamis piskóta pudinggal


1 db reszelt alma
2 db tojás
40 g vaj
40 g őrölt mandula
40 g kókuszreszelék
egy csipet só

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgákat kikeverjük a puha vajjal, hozzáadjuk a reszelt almát, az őrölt mandulát, a kókuszreszeléket, végül óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, adjuk hozzá a tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt formába kanalazzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig, ezután visszavesszük 150 fokra a hőfokot és 20-25 percig vagy tűpróbáig sütjük.
Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával fedjük le.

Poharakba tépkedjük a piskótát és rákanalazzuk pudingot. (Nálunk csokissal és vaníliással készült.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése