Gorgonzolás gombakrémleves

Ezt csak azoknak ajánlom, akik rajonganak a gorgonzola ízéért, mert igen  markáns benne, illetve azoknak, akiket nem zavar a homokszürke színe.
A sztori annyi, hogy maradt egy kisebb gorgonzola és egy doboz gomba a hűtőben, jobban körülnézve találtam még maradék főzőtejszínt
Bonyolultnak nem nevezném az elkészítését, de elég sokáig mellett kell állni és folyamatosan kevergetni, míg felolvad a sajt.

Gorgonzolás gombakrémleves

250 g gomba
80 g gorgonzola
2 dl főzőtejszín
1 dl tej
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint szerecsendió
ízlés szerint só
olívaolaj

A olajon megpároljuk a felszeletelt gombát és a felkockázott hagymát.

A tejet közepes lángon melegíteni kezdjük, belemorzsoljuk a gorgonzolát és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk benne a sajtot, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt.
A párolt gombát  a levével együtt leturmixoljuk a gorgonzolás szósszal. Ha kell adunk hozzá egy kevés vizet. Ízestjük sóval és szerecsendióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése