Medvehagyma pestos gersli szárított paradicsommal

Ha már március 15., gondoltam, lehetne egy nemzeti színű ebéd az asztalon. Na jó, kis jóakarattal nézzük a gerslit fehérnek... szép is, finom is, egészséges is. A medvehagyma pesto receptje itt.

Medvehagyma pestos gersli szárított paradicsommal

1 bögre gersli
3 bögre víz
1 db zöldségleveskocka
1 evőkanál medvehagyma pesto
5-6 db olajban eltett, szárított paradicsom (kapható kimérve az pl.: Intersparban, arab boltban vagy üveges a Lidl-ben)
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

A gerslit alaposan leöblítjük, majd lecsepegtetjük és forró olajban alaposan elkeverjük, hogy mindenhol érje zsiradék, ezután hozzáadunk 2 bögre vizet, alaposan megsózzuk és fedő alatt 30 percig időnként megkavarva főzzük. Félóra elteltével hozzáöntjük a maradék bögre vizet és most már fedő nélkül főzzük újabb 20 percen át.
Leszűrjük. Hozzákeverjük a pestot és az apróra kockázott paradicsomot, ha kell sózzuk, borsozzuk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól mutat, és finom lehet!
    Van egy Blogkóstoló nevezetű játék a bloggerek körében. A 8. fordulónak én vagyok a háziasszonya, ha van kedved, csatlakozz hozzánk a posztnál hagyott megjegyzéssel.
    Üdv:
    Hani

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm a meghívást, de majd inkább legközelebb. :)

      Törlés
  2. Szia!

    Ajánlani szeretném számodra az új blogom:

    http://recept-tura.blogspot.hu/

    ha tetszik,akkor szívesen látlak olvasóim,követőim között :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a meghívást! Jó blogolást! :)

      Törlés