Pirított orsótészta

Az én drága anyukám módszere volt az alap, mert mind megőrülünk az így készült tésztákért. Ráadásul pofon egyszerű. :)

Pirított orsótészta

250 g száraz orsótészta
olívaolaj
2 fej hagyma
1 marék fekete olívabogyó
1 db piros pritaminpaprika
friss kakukkfű


Egy magasabb falú edényben ( pl.: wokban) olívaolajat melegítünk, beleszórjuk a száraz tésztát és magas lángon, rázogatva-kevergetve megpirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy kb. egy ujjnyira fedje a tésztát, ízlés szerint sózzuk.
Ha a víz elfőtt, teszteljük kellően puha-e a tészta, ha nem adjunk hozzá még vizet és főzzük még tovább, ha kész, adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, a felcsíkozott paprikát és a felkarikázott olívabogyót, keverjük össze.
Zárjuk el a lángot, kóstoljuk meg, ha kell sózzuk, szórjuk meg friss kakukkfű levéllel, majd tegyünk fedőt rá, végül 10-15 percen át hagyjuk pihenni és összeérni tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése