Szárzeller leves

Íme a Szent Patrik napi levesünk.
Meg akartam őrizni zeller erőteljes, jellegzetes ízét, ezért csupán krumplival dúsítottam, a fűszerezéssel is csínján bántam, csupán sót és borsot használtam.
A kép minőségéért elnézést, a fényképező aksija lemerült és a mobillal, illetve a rossz fényviszonyokkal csak ennyire futotta. :)

Szárzeller leves

500 g szárzeller
2 db közepes méretű krumpli
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
olívaolaj

A krumplikat felkockázzuk, a szárzellert 4-5 centis darabokra vágjuk.
Olívaolajon átforgatjuk a zöldségeket, felöntjük 1,5 liter vízzel, megsózzuk és közepes lángon addig főzzük, míg a krumpli megfő.
Leturmixoljuk, ha kell öntünk hozzá még egy kis vizet, kóstolunk, végül sózunk-borsozunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése