Toszkán jellegű egytálétel

Gondolom, mással is előfordul, hogy reggel kitalál valami jó kis kaját, bevásárol hozzá, aztán valami miatt mégsem az az étel készül el, a megvásárolt alapanyagok meg ott maradnak a hűtő és a kamra polcain aznap meg másnap és tán harmadnap is, sőt... mindegy a lényeg, hogy SOS fel kellett használni a zellerszárat, répát meg egy fél konzerv babot is.
Még a tavalyi főzőversenyen  ismertem meg a toszkán konyha egyik alap szószát, ami szárzeller-paradicsom-sárgarépa hármason alapszik. Most nem turmixoltam le csak hozzákevertem a babot, így kaptam egy tartalmas egytálételt.

Toszkán jellegű egytálétel

2 szál szárzeller
2 db sárgaréra
1 db vöröshagyma
1 konzerv darabolt paradicsom
1 kis konzerv fehérbab (vagy egy nagy fele)
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
1 evőkanál barnacukor
bazsalikom levél


Olívaolajon átforgatjuk a felkockázott hagymát, a felkarikázott sárgarépát és felszeletelt szárzeller. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, barnacukorral. Fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket.
Ezután belekeverjük a lecsöpögtetett babot, összeforraljuk, ha kell utánízesítjük. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott bazsalikomlevéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése