Fokhagymás gombakrémes tészta sárgarépával

Megint eltűntem egy időre, még egy Szent Patrik napi tészta recepttel is lógok, de ezt most gyorsan pótlom is.
Ez az étel, attól lett Szent Patrik napi, hogy a tészta zöld, a szósz fehér (oké, szürke), a feltét sárga, vagyis az ír lobogó színeit jeleníti meg.
Természetesen, nem kell ehhez zöldre színezni a  tésztát, mert 1. amúgy is lehet kapni zöldet, 2. már elmúlott március 17. :)
Azért leírom, hátha valakit érdekel, hogyan készült: a tészta forrásban lévő főzőlevébe löttyentettem zöld ételfestéket, így kaptam ezt helyes tavaszi színt.
Kicsit csalunk a sárgarépával, de ha valaki kőkeményen betartja a diétát, akkor egyszerűen reszelje rá nyersen vagy hagyja el a zöldséget.

Fokhagymás gombakrémes tészta sárgarépával
250 g gomba
4 gerezd fokhagyma
1 dl  víz
1 evőkanál liszt (ha, nem elég sűrű)
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
olívaolaj

2 db sárgarépa
ízlés szerint só
olívaolaj
kevés víz

főtt tészta

A gombát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük és olívaolajon, magas lángon megpirítjuk. Hozzáadunk egy deci vizet, sózzuk-borsozzuk, majd leturmixoljuk, ha nem elég sűrű, egy kanál liszttel beforraljuk.

A répákat felkarikázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, fedő alatt kevés vízzel, puhára pároljuk.

A tésztát összekeverjük a fokhagymás gombakrémmel és a párolt répával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése