Bulgur saláta

Viszonylag sokáig tanakodtam,  hova tegyem a bulgurt keményítő vagy szénhidrát napra, végül az előbbi mellett döntöttem.
A bulgur különböző nagyságúra tört búzaszem. Mivel a gabonának majdnem teljes része megmarad és úgy "viselkedik" a konyhában, mint a gersli vagy rizs, ezért tettem a voksom a keményítő napra.

Célszerű fogyasztás előtt legalább egy órával előbb elkészíteni, hogy összeérhessenek az ízek, sőt igazából másnaposan az igazi. :)

Bulgur saláta

150 ml víz
7,5 dkg nagy fajta bulgur
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt édeskömény
1 teáskanál kurkuma
 ízlés szerint só

1 kis fej lilahagyma
1/2 kígyóuborka
15 db fekete olajbogyó
1 evőkanál kapribogyó
1/2 citrom leve
1 evőkanál olívaolaj
4-5 levél menta
4-5 levél bazsalikom
ízlés szerint bors
A vizet ízesítsük őrölt édesköménnyel, kurkumával és sóval, majd forraljuk fel, húzzuk le a tűzről, tegyük bele a bulgurt és 1 teáskanálnyi olajat. Lefedve hagyjuk állni kb. 8-10 percig, amíg a búza megdagad. Hagyjuk kihűlni.

A kihűlt bulgurhoz keverjük a felkockázott lilahagymát, uborkát, a félbevágott olajbogyót, a kapribogyót és az apróra vágott fűszernövényeket.
A citromlét összekeverjük az olívaolajjal, ízesítjük frissen őrölt borssal, majd az elegyet hozzákeverjük a salátához.
Tálalásig hűtőben tartjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése