Epres-kókuszos zabkrém

A cukkini lasagne-nél ígértem, hozok egy remek ötletet a zabtej készítés közben visszamaradt zabkrém felhasználásához.
Emlékeztetőül a zabtej receptje:  
    
150 ml zabpehely
150 ml + 5 dl víz
egy csipet só+ 1 teáskanál cukor
A zabpelyhet felrakjuk 150 ml vízzel főni, folyamatos kevergetés mellett ez a mennyiség percek alatt szétfő. Sózzuk és cukrozzuk, majd botmixerrel krémessé pürésítjük, hozzáadjuk a maradék 5 dl vizet, majd felforraljuk. Sűrű szűrön/gézen/konyharuhán keresztül leszűrjük.

Epres-kókuszos zabkrém

zabkrém
3 evőkanál zabtej
100 g eper
1 evőkanál barnacukor
1/2 citrom leve
2 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál méz
50g epret megszórunk cukorral és meglocsolunk citromlével. Hagyjuk, hogy levet eresszen, majd alacsony lángon szétfőzzük és besűrűsítjük. Langyosra hűtjük és a poharak aljába merjük.

A zabkrémben elkeverjük a kókuszreszeléket, a zabtejet és a mézet, majd ezt az epres rétegre kanalazzuk, végül rákarikázzuk a maradék 50g epret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése