Keleti húsgombócok

Könnyű, finom, gyors, keleties ízek, önmagában vagy egy kis friss salátával is mennyei, kell ennél több? 

Keleti húsgombócok


500 g darált marha/ esetleg sovány sertés vagy pulyka/
1/2 teáskanál őrölt édeskömény
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál pirospaprika
1/2 teáskanál őrölt édes/erős chili
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db tojás
1 teáskanál só

olaj

az öntethez:

5 dl natúr (lehetőség szerint görög) joghurt
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
friss apróra vágott mentalevél

A joghurtot, ha kell lecsöpögtetjük, majd belekeverjük az összes hozzávalót és felhasználásig hűtőben tároljuk.


Száraz serpenyőben fél percen keresztül pirítjuk az őrölt édesköményt, a fahéjt és a koriandert. Lehúzzuk a tűzhelyről,  hozzáadjuk a chiliport, a pirospaprikát, a fokhagymát, valamint a sót.
Összegyúrjuk a húst a fűszerekkel és a tojásokkal.
1-2 órát érdemes hagyni összeérni.
Gombócokat formázunk és kevés, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük őket.
Melegen, a hideg öntettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése