Lazac zöldcitromos-borsos vajjal

Valami gyönyörűséges lazacot sikerült vásárolnunk, ami kicsit több, mint egy kilót nyomott, így tulajdonképp 3 étkezésre elengedő volt kettőnknek. Azért, hogy ne legyen unalmas, háromféle lazac steak készült belőle. Az első receptjét a tv paprika egyik adásban láttam, mondjuk nem biztos, hogy az egész pontosan így készült... :)

Lazac zöldcitromos-borsos vajjal

2 szelet lazac
5 g vaj
olívaolaj
ízlés szerint só

1/2 lime leve és reszelt héja
20 g szobahőmérsékletű vaj
frissen őrölt bors

A 20 g szobahőmérsékletű vajat összedolgozzuk a lime levével és héjával, valamint a frissen őrölt borssal.

A lazac minden oldalát alaposan bekenjük sóval. Grillserpenyőben felhevítjük az 5 g vajat az olívaolajjal, majd a lazac mindkét oldalát 4-5 percen át sütjük a legmagasabb lángon.

Tálaláskor a tetejére helyezünk egy kis fűszeres vajkrémet és kínálunk mellé még citromot vagy lime-ot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése