Mustáros lazac fokhagymás joghurt öntettel

Tádám, íme a harmadik a lazac recept, ígérem, most egy darabig nem lesz több. :)

Mustáros lazac fokhagymás joghurt öntettel

2 szelet lazac
1 evőkanál magos mustár
ízlés szerint só
2-3 ág friss kakukkfű
~5g vaj
olívaolaj
3 evőkanál lecsöpögtetett natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma

A mustárt összekeverjük a sóval és a friss kakukkfűvel, majd ezzel a kencével alaposan bekenjük a halszeleteket.
Grillserpenyőben felhevítünk 5 g vajat olívaolajjal, a legmagasabb lángon, a lazac egyik oldalát  sütjük 4-5 percen át, majd megfordítjuk és a másik oldalát sütjük 3-4 percig.

A lecsöpögtetett joghurtban elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, a lazacra kanalazva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése