Scone

Még a tavalyi első magyar nyelvű Good Food-ban volt a recept és elég sokszor készítettem is, annyi változtatással, hogy sima liszt helyett, fele-fele arányban teljes kiőrlésű és zabpehelylisztet használok, így ugyan jobban morzsálódik, néha több tejet is felvesz és tömörebb, de egészségesebb.

Scone

450 g liszt nálam fele zabpehelyliszt, a fele teljes kiőrlésű
2 teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
100 g hideg, kockázott vaj
2 evőkanál PORcukor (!!!)
375 ml író - helyette ivójoghurtot használtam
2 teáskanál vaníliaaroma/-kivonat
~2 evőkanál tej+langyos tej a kenéshez
10-15 szem cseresznye/meggy

 a tálaláshoz: piros lekvár

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a szódabikarbónával, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, aztán az ivójoghurtot, a vaníliaaromát/-kivonatot, a cseresznyét/meggyet és ha kell a tejet.
Lisztezett deszkán 2-3 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A tetejüket langyos tejjel megkenjük.
200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése