Vegán zöldséges egytál

Nem mentegetőzöm, hogy miért is nem sikerül hetente legalább egy bejegyzésre időt szakítani... egyszerűen így jön ki a lépés az utóbbi időben. Talán majd mostantól... :)

Akik ismerik az itteni receptek, azok tudják, hogy szeretem a mindent bele egytálételeket, éppen ezért akadt meg a szemem a Good Food magazin 2013. II.évf. 4. számában (59. oldal) megjelent  vegán zöldséges egytál receptjén. Krumplim pont nem volt itthon, így a "teteje"lemaradt, paszternák híjján cukkinit és fehérrépát tettem bele, aztán a szószban is történtek kisebb változtatások, nem lévén madeira borom, plusz felturbóztam még babérlevéllel és oreganóval.

Vegán zöldséges egytál

1 db kisebb cukkini
2 db fehérrépa
5 szál szárzeller
3 db sárgarépa
ízlés szerint só
olívaolaj

a szószhoz:

1 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál szójaszósz
300 ml zöldségalaplé
100 ml száraz vörösbor
2 evőkanál árpagyöngy
1 evőkanál friss kakukkfű
1 teáskanál oregánó
1 db babérlevél
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Olívaolajon forgassuk át a felkarikázott sárga- és fehérrépát, valamint a szárzellert. Öntsük fel vízzel, ízlés szerint sózzuk és főzzük puhára a zöldségeket. A zöldség főzőlét leszűrjük és a szószhoz felhasználjuk.

Az árpagyöngyöt öblítsük és csöpögtessük le.
Olívaolajon puhára pároljuk az apróra felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, keverjük hozzá  a sűrített paradicsomot, a szójaszószt, öntsük hozzá bort, illetve zöldség főzőlét, ízesítsük sóval-borssal, babérlevéllel és az oregánóval, végül beletesszük az árpagyöngyöt. Lefedve addig főzzük, míg a gersli átfő, kb. 25-35 perc. Keverjük hozzá a friss kakukkfüvet.

A főtt zöldségeket és feldarabolt cukkinit egy olajjal kikent hőálló tálba tesszük, rákanalazzuk a szószt és 220 fokra előmelegített, grill fokozatra állított sütőben, addig sütjük, míg a széle pirulni nem kezd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése