Zsázsás lazac

A zsázsát jó pár éve, Anyukámmal együtt csíráztattunk először egy Jamie Oliver-es műsor után.
Rendkívül sokoldalú kis növény, töltelékbe, salátába, tükörtojásra vagy csak vajas kenyérre egyaránt finom. Egy próbát mindenképp megér. Mivel sima itatós papíron is kikel néhány nap alatt, ami 4-5 nap múlva szedhető, ezért itthon mindig van  néhány tasak magocska.

Zsázsás lazac

2 szelet lazac
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
zsázsa
~ 5g vaj
olívaolaj
lime/citrom a tálaláshoz

A lazac minden oldalát alaposan bekenjük sóval és borssal, az egyik felét jól megszórjuk zsázsával.
Grillserpenyőben felhevítünk 5 g vajat olívaolajjal, a legmagasabb lángon, először a lazac zsázsamentes oldalát sütjük 4-5 percen át, aztán megfordítjuk és a másik oldalát sütjük 3-4 percig.

Tálaláskor ne feledkezzünk meg a lime-ról, citromról!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése