Bazsalikom pesto

Hasonlóan a medvehagyma pestohoz, készíthetünk bazsalikomosat is. Munka ezzel sincs sok, az adagolással itt is érdemes vigyázni az intenzív íz miatt.

Bazsalikomos pesto (~2 dl)

50 g friss, megmosott, megszárított bazsalikomlevél
50 g darált mandula/dió/fenyőmag/kesudió
2 vékony gerezd fokhagyma
ízlés szerint só - nálam  ~ 1/2 teáskanálnyi
ízlés szerint bors
1 dl olívaolaj
+ egy kevés olívaolaj a tetejére légmentesítés céljából

Turmixgépbe öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a bazsalikomlevelekett és krémesre turmixoljuk. Beleszórjuk a darált mandulát/diót/fenyőmagot/kesudiót, ízesítjük sóval, borssal és megint turmixolunk.

Ha nem azonnali felhasználásra készítjük, akkor tiszta, száraz üvegbe kanalazzuk a pestot, vékony réteg olívaolajjal zárjuk le.

Hűtőben tárolva 2-3 hétig eláll a hűtőben, de minden használat után, öntsünk a tetejére olívaolajat!!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése