Bazsalikom pestos csirkemell paradicsommal és mozzarellával

Ha nincs kedvünk, időnk, alapanyagunk a házi pestohoz, akkor használhatunk bolti terméket is. Bár tapasztalatom szerint, azokat muszáj feljavítani. :)

Bazsalikom pestos csirkemell paradicsommal és mozzarellával

500 g csirkemell
1 db vöröshagyma
2 evőkanál bazsalikom pesto
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

mozzarella
10 szem koktélparadicsom
1 kávéskanál oregánó
néhány levél bazsalikom
extra szűz olívaolaj

Felhevített olívaolajon megpirítjuk a csirkemell kockákat, hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát. Közepes lángon, fedő alatt 15 perc alatt készre pároljuk a husit. Elzárjuk a lángot. Hozzákeverjük a pestot, ha kell sózzuk-borsozzuk.

A mozzarellát felszeleteljük (vagy mozzarellagolyókat használunk) és megszórjuk oregánóval, hozzáadjuk a négybe vágott koktélparadicsomokat, hozzáadunk néhány összetépett bazsalikomlevelet és meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal.

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Csak gratulálni szeretnék az oldalhoz, a 90 napos index fórumról kattintottam ide.
    Köszi a rengeteg receptet, tippet és segítséget!

    Üdv: Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a visszajelzést! Nagyon sok sikert és kitartást a diétához! :)

      Üdv: Judit

      Törlés