Egyensúly tészta egészségesebb változata

... áfonyával. Bár többször lenne ilyen jó áron, mert nagyon szeretjük ezt a kis kékséget. Önmagában, sütiben, fagyiban, lekvárként...
A tészta attól jobb, hogy 75%  teljes kiőrlésű zabpehelylisztből,  25% Graham lisztből készül, a finomított kristálycukor helyett nádcukorral édesítettem. Mivel mindkét liszt szereti a folyadékot így fél deci zabtej is került az alapanyagok közé.
A sütit a korábban már leírt áfonyás  házi fagyival tálaltam.

Egyensúly tészta egészségesebb változata (4 db mini tartlette formához)

125 g margarin
125 g nádcukor
3 db tojás
94 g zabpehelyliszt
31 g Graham liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál vaníliakivonat/-aroma
0,5 dl zabtej
125 g gyümölcs


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Hozzáadjuk a liszteket, a sütőport,  vaníliakivonatot/-aromát és a zabtejet. Végül óvatosan beleforgatjuk a tésztába a fehérjehabot. Kivajazott-kilisztezett formákba osztjuk a tésztát és megszórjuk gyümölccsel.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amennyiben nagyon pirul a teteje, takarjuk le alufóliával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése