Fűszeres padlizsánragu

A recept a Good Food 2013. II.évfolyam 5. szám 32.oldalán jelent meg. A változtatás csupán, annyi, hogy nem bébipadlizsánokat használtam, egyrészt, mert indokolatlanul drágának találom, másrészt amúgy is volt itthon egy nagy, már mint normál, felnőtt padlizsánom. :)

Fűszeres padlizsánragu

2 evőkanál olívaolaj
2 db lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db szárított chili
2 teáskanál koriandermag
2 teásakanál köménymag
1 padlizsán
2x400g paradicsomkonzerv
2 teáskanál barnacukor
mentalevél
korianderzöld


A köményt és  koriandermagot száraz serpenyőben megpirítjuk és megőröljük.
Forró olajban pirítsuk meg a felszeletelt hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a megpirított, megőrölt fűszereket és a félbevágott chilipaprikát.
Adjuk hozzá a feldarabolt, besózott padlizsánt, alaposan forgassuk át a fűszeres hagymában. Öntsük hozzá a paradicsomkonzerveket és a cukrot, majd lefedve, alacsony lángon 40 percen keresztül főzzük.
Kóstoljuk meg, ha kell sózzuk, ízesítsük a korianderzöld és a menta felével,lefedve főzzük további 2 percig, majd szórjuk rá a maradék zöld fűszert és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése