Spenótos-sajtos

Aki járt már az oldalon, tudja, hogy az egyik zöldséget, a spenótot előszeretettel használom. Nem kategorizáltuk be. Itt lehet tájékozódni, hogy mi milyen elvek alapján végeztük a diétát.
A spenótos-sajtos, megint a maradékok felhasználása ihlette. Két változata készült: egy sütős és egy olajban kisütött. Az előbbi természetesen egészségesebb, sőt hidegen ízletesebb, az olajos engem a bundáskenyérre emlékeztett, bár lehet, hogy csak az olaj és a spenót miatt, mert mi, Makayék, a spenótfőzelékhez bundit eszünk. :)
Köretnek lazac mellé isteni, de szárnyasok mellé vagy főételként paradicsommal  is tökéletes választás.

Spenótos-sajtos

125 g leforrázott, apróra vágott spenót
3 db tojás
125 g reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint (frissen) őrölt szerecsendió

(olaj)

A spenótot sózzuk, ízesítjük szerecsendióval és zúzott fokhagymával. Belekeverjük a reszelt sajtot.

Sütős változat:

200 fokra előmelegítjük a sütőt. Sütőlemezre szilikonos sütőpapírt teszünk és két kanál segítségével megformázzuk a spenótos-sajtosokat.
10-12 perc alatt készre sütjük.

Olajos:

Felforrósítjuk és beletesszük a két kanál segítségével megformázott .spenótos-sajtosokat, 1-2 perc után megfordítjuk. Papírtörlőn lecsöpögtetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése