Vegán rakott krumpli

Kicsit sem hasonlít a hagyományos rakott krumplihoz, de ez egyáltalán nem baj. :)

Vegán rakott krumpli (2 személyre)

2 db felkarikázott édesburgonya
2  db felkarikázott sárgarépa
3 db felkarikázott lilahagyma
olívaolaj
3 dl zabtej
1 evőkanál kókuszzsír/margarin
1 evőkanál zabpehelyliszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
6-7 ág kakukkfű

Kiolajozunk egy hőálló tálat. Alulra kerül egy sor édesburgonya, megsózzuk, erre kerül egy sor lilahagyma, majd egy sor sárgarépa, aztán addig rétegezünk, amíg el nem fogynak az összetevők. A tetejét meglocsoljuk olívaolajjal. Az édesburgonyát mindig megsózzuk.
180 fokos sütőbe, alufóliával letakarva 20 percen át elősütjük.

A kókuszzsírt/margarint felolvasztjuk és kicsit megpirítjuk benne a lisztet, felöntjük a zabtejjel és folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük. Ízesítjük sóval, borssal és a kakukkfűlevelekkel.

A rakott zöldségekre öntjük a besamelt, a sütőt grill fokozatra állítjuk és addig sütjük, míg megpirul a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése