Zöldséges-ricottás frittata

Legutóbb úgy alakult, hogy maradt egy fél doboz ricottám, ezért nekiálltam keresgélni a neten, mert ilyen finomságot nem hagyunk megromlani. Így találtam erre a receptre. Guszta is, gyors is és finom is. Nálunk a spenót kimaradt, mert csak fagyasztott volt itthon, azzal meg nem akartam vacakolni.

Zöldséges-ricottás frittata


3 db tojás
4-5 db újhagyma
6-8 db koktélparadicsom
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg ricotta
15 db friss bazsalikomlevél
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, belekarikázzuk az újhagymát és a félbevágott koktélparadicsomokat.15 percig elősütjük a zöldségeket.
A tojásokat felverjük ízesítjük sóval-borssal, beletépkedjük a bazsalikom leveleket.
Az elősütött zöldségekre kis ricotta halmokat kanalazunk, majd az egészet leöntjük a tojással és 20-25 percre visszatoljuk a forró sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése