Csicseriborsós bulgur sült paradicsommal

Az egyszerű, de nagyszerű nyári ételek közé sorolnám. Annyi, hogy a sült paradicsomnak idő kell, de csak 100 fokra kell előmelegíteni a sütőt.
A bulgur sali, a fantáziánkra bízva, tovább gazdagítható például rukkolával, olajbogyóval, lilahagymával...

Csicseriborsós bulgur sült paradicsommal

150 ml víz
7,5 dkg nagy fajta bulgur
1 teáskanál olívaolaj
 ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fokhagymapehely
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint apróra vágott friss bazsalikom
1 konzerv csicseriborsó, leszűrve, átöblítve, lecseppegtetve
1/2 citrom leve

6-8 db friss, érett paradicsom
olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint őrölt fokhagymapehely

A paradicsomokat vágjuk félbe, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejüket szórjuk meg sóval, borssal, őrölt fokhagymapehellyel és locsoljuk meg olívaolajjal. 100 fokra előmelegített sütőben, a középső rácson süssük másfél-két órán át.

A vizet ízesítsük őrölt fokhagymapehellyel és sóval, majd forraljuk fel, húzzuk le a tűzről, tegyük bele a bulgurt és 1 teáskanálnyi olajat. Lefedve hagyjuk állni kb. 10-15 percig, amíg a búza megdagad.
Hagyjuk kihűlni.
Keverjük bele a csicseriborsót, ízesítsük apróra vágott friss bazsalikommal, oregánóval, citromlével, ha kell sózzuk-borsozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése