Gyümölcsös Graham lisztes piskóta

A NoSalty-n találtam ennek a receptnek az eredetijét. Könnyű, gyors és bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Először fekete faeperrel (megnéztem, így hívják az eperfa/szederfa termését) sütöttem, de isteni meggyel meg barackkal is. A piskóta nem túl édes, ezért érdemes minél több gyümölccsel megszórni.

Gyümölcsös Graham lisztes piskóta (30x20-as tepsi)

20 dkg Graham liszt
10 dkg zabpehelyliszt
4 tojás
8 evőkanál olaj/ olvasztott kókuszzsír
4 nagy evőkanál natúr joghurt
3 csapott evőkanál barnacukor vagy ennek megfelelő édesítő
egy csipet só
1/2 csomag sütőpor
1/2 rúd vanília kikapart magja vagy 1 teáskanál vaníliakivonat/-aroma
gyümölcs

 A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A gyümölcs kivételével minden alapanyagot egy tálban teszünk, majd robotgéppel jól összedolgozzuk. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, majd a tetejét megszórjuk gyümölccsel. Sütőben (tűpróbáig) sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése