Indiai darált húshengerek

Eredetileg indiai darált húsos nyársak címen jelent meg a Good Food 2013. II.évfolyam 5. szám 14. oldalán, de mivel nem találtam meg a kis nyársaim, így hengerekként végezték. Mondjuk a receptben, azért nekem fura a marhahús, mint hozzávaló, hiszen Indiában a szarvasmarhák szent állatok. Szóval sanszos, hogy a recept nem éppen autentikus.

Indiai darált húshengerek

500 g darált marha
1 db vöröshagyma
3 evőkanál currypaszta- nálam ez most kurkuma és paradicsompüré összekeverve
1 evőkanál aprított koriander
ízlés szerint só

150 ml lecsepegtetett natúr joghurt
2 evőkanál menta
1 evőkanál aprított koriander
1 gerezd fokhagyma
120 g salátakeverék

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Egy tálban keverjük össze a marhahúst, az apróra kockázott vöröshagymával, a currypasztával, sóval és korianderrel. Formázzunk kis hengereket, és 15-20 perc alatt süssük készre.

A joghurtban keverjük el a zúzott fokhagymát, a koriandert és a mentát, kínáljuk a saláta mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése