Lassan, egyben sütött sörös tarja

Mondjuk ez nem biztos, hogy az étel, amit 40 fokos hőségben kell elkészíteni...de majd csak egy kis enyhülés. A hús mellé remekül illik egy, könnyű nyers saláta, például friss káposzta sali.

Lassan, egyben sütött sörös tarja

1 kg csont nélküli tarja (egészben)
3 dl sör
2 evőkanál mustár
1 evőkanál ketchup
1 db apróra kockázott vagy reszelt vöröshagyma
ízlés szerint őrölt fokhagymapehely
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
2 dl tejföl

A megmosott, megtörölt tarját alaposan bekenjük sóval, borssal, őrölt fokhagymapehellyel, ketchuppal és mustárral.
Egy hőálló tál aljára tesszük a hagymát, középre tesszük a húst és melléöntjük a sört.
100 fokra állítjuk a sütőt és lassan sütni kezdjük.
2 óra után megfordítjuk és kb. még 2 órán át sütjük. Hústűvel ellenőrizzük, hogy kellően átsült-e, ha a szaft, ami feltör áttetsző, akkor kész van.
A húst kivesszük és 10 percet pihentetjük, mielőtt felszeletelnénk.
Az alatta levő szaftot átöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a tejfölt és közepes lángon beforraljuk, ha kell ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése