Lencsesaláta édesburgonyával és rukkolával

Van már egy lencsesaláta recept a blogon, az alap hasonló. Az édesburgonya a rukkolával viszont nagyon feldobja az ízét és a látványát.

Lencsesaláta édesburgonyával és rukkolával

1 bögre lencse
2 fej lilahagyma
2 db édesburgonya
2 maroknyi rukkola
8-10 db koktélparadicsom
1/2 citrom leve
1 teáskanál barnacukor
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, olívaolajjal kikent hőálló tálban, fólia alatt, 200 fokos sütőben kb. 30 percig pároljuk.

A lencsét felöntjük vízzel, felforraljuk, leszűrjük, majd ezt az eljárást még egyszer megismételjük.
Harmadszorra annyi vizet adjunk a lencséhez, hogy az két ujjnyi vastagon álljon rajta. Alaposan megsózzuk és puhulásig főzzük.

A lilahagymát felszeleteljük, besózzuk, megszórjuk a barnacukorral és meglocsoljuk a citrom levével. Hagyjuk állni 10-15 percet, majd keverjük össze a leszűrt, puha lencsével.

A rukkolát összekeverjük a felnegyedelt paradicsommal, rákanalazzuk a hagymás lencsét és az édesburgonyát. Ízlés szerint friss őrölt borssal ízesíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése