Szedres-joghurtos jeges

Kánikula a köbön, bár állítólag jön ma az enyhülés...már csupán 30 fok körül lesz a hőmérséklet... :) Ezért is jöjjön egy kis jeges nyalánkság.
Nagy örömömre megjelentek az eurós boltokban is az ilyen jégkrém, jégnyalóka formák kb.500 ft-os áron, és végre beszereztem egy négyesfogatot a dunafalvai kis boltban. Uccu neki azonnal neki is álltam a házi nyalánkságoknak. Épp érik a szeder, így adott a lehetőség a szedres-joghurtoshoz. Az állaga valahol a jégkrém és jégnyalóka (pl. Calippo) között van.
Kivételesen csak arányokat adok meg, mert formánként más lehet az űrtartalom. Az enyém pl. 65 ml-s, de Anyumé 75-ös.

Szedres-joghurtos jeges

1/4 rész pürésített szeder
1/4 rész tejszín
2/4 rész sűrű natúr joghurt vagy lecsepegtett joghurt
ízlés szerint méz vagy valamilyen édesítő
1/2 citrom reszelt héja

A gyümölcsöt kivéve mindent összekeverünk, majd óvatosan hozzáadjuk a pürésített gyümölcsöt. Nem kell teljesen belekeverni és akkor szép márványos marad az alap.
Belekanalazzuk a formákba és legalább 4 órán át a mélyhűtőben fagyasztjuk.
Fogyasztás előtt vagy néhány pillanatra meleg vízbe mártjuk vagy a kezünkkel felmelegítjük a műanyagot és könnyen kihúzzuk a formából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése