Vegán egytál csicseriborsóval, paradicsommal és brokkoli

Valahogy elsiklottam a májusi Good Food-ban e jó kis recept felett, de szerencsére Vegagyereknél szembeköszönt.
Egy pár dolgot (élesztőkivonat, bébispenót, római kömény, szezámmag, kesudió) kihagytam, sóval kiegészítettem


Vegán egytál csicseriborsóval, paradicsommal és brokkoli

1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 cm-es gyömbér
6 db érett paradicsom
olaj
1 teáskanál kurkuma
2 teáskanál őrölt koriander
őrölt chilipehely
4 evőkanál vöröslencse
10 evőkanál sűrű kókusztej
ízlés szerint só
1 fej brokkoli rózsáira szedve
400 g-os csicseriborsó-konzerv leszűrve
1 citrom

A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a paradicsomot késes robotgéppel pürésítjük.
Felforrósítjuk az olajat,  néhány másodperc alatt megpirítjuk a fűszereket.
Hozzáadjuk a hagymás-paradicsomos pürét, közepes lángon 2 percig forraljuk, majd keverjük bele a vöröslencsét, a kókusztejszínt, ízesítsük sóval.
Fedő alatt, addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Ekkor mehet bele a brokkoli, és még 4 percig főzzük, adjuk hozzá a csicseriborsót , forraljuk össze.
Végül facsarjuk rá a citrom levét. Önmagában vagy rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése