Csicseriborsó és édesburgonya egytál

A csicseriborsó  kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal, az édesburgonyának magas a C-, B2- és B6- valamint E-vitamin tartalma, gazdag káliumban, a rézben és a mangánban, illetve alacsony a zsír- és koleszterintartalma. Szóval ütős és tartalmas páros.

 Csicseriborsó és édesburgonya egytál

400 g KONZERV csicseriborsó
400 g édesburgonya
2 db lilahagyma
150 g koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kókuszzsír/olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
korianderlevél


Felolvasztjuk a kókuszzsírt, majd beletesszük a felkockázott édesburgonyát és a felcsíkozott lilahagymát. Fedő alatt puhára pároljuk.
Levesszük a fedőt, magas láng állítjuk és hozzáadjuk a felnegyedelt koktélparadicsomot, a leszűrt-lecsöpögtetett csicseriborsót, a felaprított fokhagymát és sózzuk-borsozzuk. Óvatosan összeforgatjuk, elzárjuk a lángot, végül megszórjuk a felaprított korianderlevéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése