Fetával töltött ecetes sült paprika

Azt írtam már, hogy a paprikát nem száműztem csak keményítő napra, használtam fehérje és szénhidrát napokon is. Így ne kövezzen meg emiatt senki. :)
A töltelék szabadon fűszerezhető, mehet bele minden mi szem-szájnak ingere vagy ami épp a konyhakertben zöldellik.
A fokhagymás ecettel egy ideje nem bajlódom, fogom a kész chef-est. Nagyon finom és a legtöbb hipermarketben 250-300 Ft-ért beszerezhető.

Fetával töltött ecetes sült paprika

100 g feta
6 db kápiapaprika vagy piros lecsó paprika (mert a pirosban mutat a legjobban)
ízlés szerint bors
ízlés szerint őrölt chilipehely
ízlés szerint só- a fetától függ
1/2 dl fokhagymás ecet
kevés olívaolaj

 A sütőt a legmagasabb hőfokra állítjuk, ha bemelegedett betesszük a paprikákat, és megvárjuk, hogy szépen megfeketedjen a héjuk, hogy aztán pikk-pakk megfosszuk tőle. Vágjuk le a tetejét és csumázzuk ki.

A fetát villával összetörjük, ízesítjük borssal, chilvel, ha kell sózzuk. Töltsük meg a paprikáinkat, majd egy kiolajozott hőálló tálban toljuk vissza a  forró (180 fokos) sütőbe 3-4 percre.

Végül locsoljuk meg a fokhagymás ecettel és hagyjuk állni legalább egy órán át, hogy az ecet kellemesen átjárja a paprikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése