Muffin hozzáadott cukor nélkül

Igen, van ilyen. Egyszerűen csak a megfelelő gyümölcsöket kell hozzá megtalálni. Jelen esetben a szilvát házasítottam fügével, mert hogy a legutóbbi családlátogatás után több kilónyi friss szilvával és fügével tértünk haza.
A képlet roppant egyszerű, néhány szem fügét és szilvát rummal és vanília kivonattal meglocsoltam és jó sziruposra főztem, ami már magában sem rossz...

Muffin hozzáadott cukor nélkül

6 nagy szem szilva
3 db füge
1 evőkanál rum
1 evőkanál vaníliakivonat
1 teáskanál őrölt fahéj

0,5 dl kókuszolaj
1 tojás
1 bögre=2 dl zabpehelyliszt
1 evőkanál apró szemű zabpehely
0,5 dl víz vagy (növényi) tej
1/2 zacskó sütőpor

 A fügéket és a szilvákat félbevágjuk, meglocsoljuk rummal és vanília kivonattal, megszórjuk fahéjjal, majd lassú tűzön sziruposra főzzük. Félretesszük és langyos hűtjük.

180 fokra előmelegítjük a sütőt.

Összekeverjük a tojást, a kókuszolajjal és a szilvás-fügés sziruppal. Belekeverjük a lisztet, zabpehelyt, sütőport és ha kell lazítjuk a vízzel vagy (növényi) tejjel.
Muffin formába vagy muffin papírba kanalazzuk a masszát, végül 20-25 percig vagy tűpróbáig sütjük az előmelegített sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése