Töltött újkáposzta húsmentesen

Konkrétan  meggyaláztam a szabolcsi töltött káposztát... ezért nem is merem neki a vega szabolcsi töltött káposzta  nevet adni... :)

Töltött újkáposzta húsmentesen

3 db nagy répa vékonyra szeletelve
3 evőkanál kukoricadara
3 evőkanál bulgur
10 db káposztalevél
1/4 káposzta felcsíkozva
2 db kockázott paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 db kicsumázott, felcsíkozott tv paprika
1 teáskanál pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
2 evőkanál sűrített paradicsom

Forrásban lévő vízben megfonnyasztjuk a káposztaleveleket, majd az ereket kivágjuk, így könnyebb lesz tölteni.

A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a felcsíkozott tv paprikát  és a répát. Fedő alatt, közepes lángon 10 percig pároljuk.
Meghintjük pirospaprikával és hozzákeverjük a kukoricadarát és bulgurt. Sóval, borssal ízesítjük, alaposan összekeverjük.

Egy széles lábos aljába  olajat tesszünk rászórjuk a felcsíkozott káposztát meghintjük egy kevés sóval. (ha maradt a töltelékből, simán ráönthetjük). erre az alapra kerülnek a megtöltött káposztalevelek. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a gombócokat. Rákanalazzuk a paradicsom sűrítményt és lassú tűzön 40-50 perc alatt készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése