Karobos-fahéjas muffin

Ismeritek a karobot? Ez a szentjánoskenyér fa hüvelyes termése, melynek magjait kiszárítják és megőrlik. Az őrölt por pirítva nagyon hasonlít a kakaóporhoz, így annak helyettesítésére is használhatjuk, hiszen energia- és zsírtartalma alacsonyabb, gluténmentes, koffeinmentes és nem mellesleg vitaminokban és kalciumban is gazdag.
Érdemes figyelni a használatakor, ugyanis jóval édesebb, mint a kakaópor.

Karobos-fahéjas muffin

25 g kókuszzsír
25 g margarin
50 g nyírfacukor
1 tojás
50 g Graham liszt
50 g teljes kiőrlésű zabliszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál karobpor
1 teáskanál fahéj
~ 50 ml víz
1 evőkanál aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola)

A liszteket összekeverjük a sütőporral, a karobbal  és a fahéjjal.
A kókuszzsírt és a margarint kikeverjük nyírfacukorral, hozzáadjuk a tojást, majd a lisztes keveréket, végül belekeverjük a vizet és az aszalt gyümölcsöt.
Kivajazott-kilisztezett vagy papírkapszlikkal kibélelt muffin formákba kanalazzuk a tésztánkat és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 25 percre vagy tűpróbáig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése